wing chun1Segons explica la historia, el Wing Chun va ser creat per una monja que va escapar del incendi del monestir de Shaolin, anomenada Ng Mui. Com era ja una dona de certa edat, va comprendre que l’art marcial que havia aprés al monestir ja no l’hi servia per defendre la seva vida, ja que amb els anys anava perdent la força i potencia en la que aquest es basava, tenia que fer alguna cosa. Un dia va veure com una guineu volia caçar una grua, i analitzant els moviments del animals, va veure clar com tenia que ser aquest nou mètode que tenia que desenvolupar, tindria moviments senzills i de rapida execució, no tindria multitud de formes (seqüències de moviments), les posicions serien mes altes i el passos àgils i rapits.

Va passar algun temps, i en el poble hi vivia una noia que es deia Yim Wing Chun, tenia amb el seu pare una botiga en la que venien tofu de soja, hi havia també un brètol que es deia Wong i que tenia atemorit a tot el poble, ningú l’hi deia res per que era molt fort i bon lluitador. Wong es va fixar en la bellesa i joventut de la noia, i va començar a assetjar-la, Ng Mui veient la impotència de la noia, l’hi va proposar d’ensenyar-la, i aquesta es va recloure en el Monestir de la Grua Blanca on vivia la monja, per poder aprendre l’art. Va estar tres anys aprenent intensivament, i quan al tornar al poble, en Wong es va assabentar, va anar dret cap ella amb la idea de que aquest cop no s’escaparia, però aquesta vegada no s’esperava el que va succeir, Yim Wing Chun, aplicant els coneixements ensenyats per Ng Mui, va noquejar al brètol, deixant-lo al terra sense sentit.

Al cap d’un temps, Yim Wing Chun va conèixer a Leung Bok Cho, amb el que es va casar, i l’hi va ensenyar l’art marcial, aquest, com a homenatge a la seva dona el va anomenar “Boxa de la Senyora Wing Chun” o Wing Chun Kuen.

El coneixement del Wing Chun va anar passant durant els anys de Leung Bok Cho a > Leung Lan Kwai > Wong Wah Bo > Leung Yi Tai > Leung Jan > Chan Wah Shun > i a Ip Man, que va ensenyar a Bruce Lee, gracies al carismàtic artista marcial i actor el Wing Chun es va fer mes conegut i actualment es popular arreu del mon.